Vijest o gubitku kolegice Darije Kulenović Gudan

Nakon hrabre borbe s teškom bolesti umrla je hrvatska producentica Darija Kulenović Gudan. Rođena je 1972. godine u Sarajevu. S kolegicom Marinom Andree Škop 2001. godine u Zagrebu osnovala je produkcijsku kuću Studio dim koja je zaslužna za produkciju niza glazbenih spotova, filmova (Noćni brodovi, Aleksi, Moj dida je pao s Marsa), serija (Na Terapiji, Stambeno pitanje) i transmedijskih projekata za djecu. Jedan od posljednjih projekata u kojima je Darija sudjelovala je emotivna drama „Ne zaboravi disati“ redatelja Martina Turka. Nažalost nije dočekala skorašnju hrvatsku premijeru novog filma Srđana Dragojevića „Nebesa“ na kojem je radila kao koproducentica.

Darija je bila aktivno angažirana u razvoju naše djelatnosti i neformalno i kao članica Nadzornog odbora Hrvatske udruge producenata od 2011. do 2015. godine. Zalagala se za međusobnu solidarnost, poticala nas da vodimo računa o ekologiji i podsjećala na važnost prijateljstva. Brojni projekti koje je producirala namijenjeni djeci i mladima doprinose i doprinosit će i u budućnosti stvaranju nove publike jer svojom kvalitetom i toplinom uče djecu pozitivnim životnim vrijednostima i uživanju u umjetnosti i kvalitetnim audiovizualnim sadržajima.

Hrvatska udruga producenata oprašta se s Darijom Kulenović Gudan, međutim njezina kreativnost, empatičnost i reski humor ostaju s nama.

Ispraćaj Darije Kulenović Gudan je u petak, 26. studenog 2021. u 12:00 sati na zagrebačkom Krematoriju.

Informacije o komemoraciji bit će objavljene naknadno.

Vijest o gubitku kolegice Darije Kulenović Gudan