Danijel Pek novi je umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, nakon održane sjednice Festivalskog vijeća danas u Ministarstvu kulture i medija, imenovala je Danijela Peka novim umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala na mandat od četiri festivalska izdanja.

Danijel Pek je hrvatski televizijski i filmski producent. Studirao je produkciju na Akademiji dramskih umjetnosti i politologiju na Fakultetu političkih znanosti, te radio kao novinar i urednik na radiju te televiziji. 2007. godine osniva Antitalent, produkcijsku tvrtku usmjerenu na film, televiziju i online sadržaj. Danijel je diplomant EAVE programa za producente i Berlinale te Sarajevo Talents alumni.

Istaknuo se filmovima Vis-A-Vis (2013.), Goran (2016.) i Murina (2021.) Film Murina jedan je od najvećih uspjeha hrvatskog filma od samostalnosti, do sada je prikazan na više od 60 filmskih festivala i osvojio je više od 20 nagrada, među kojima i nagradu Zlatna kamera (Camera D’Or) na Filmskom festivalu u Cannesu. Iza sebe ima brojne nagrade, među kojima je i Nagrada Albert Kapović 2021. koju dodjeljuje Hrvatska udruga producenata.

Čestitamo i želimo mnogo uspjeha u daljnjem radu!

Danijel Pek novi je umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala