Hrvatski filmovi nagrađeni na 28. Sarajevo Film Festivalu

Srca Sarajeva domaći naslovi osvojili su u igranoj, dokumentarnoj i studentskoj konkurenciji, a dodjeljena su im i posebna priznanja i nagrade.

Srce Sarajeva za najbolji film u kategoriji igranog filma osvojio je film Sigurno mjesto, u režiji Juraja Lerotića i produkciji Miljenke Čogelje. Juraj Lerotić je također osvojio i Srce Sarajeva za najboljeg glumca, filmu su dodjeljene nagrade Cineuropa (koju dodjeljuje istoimeni portal posvećen europskoj kinematografiji i kreatorima) te CICAE (koju dodjeljuje Međunarodna konfederacija umjetničkih kina za najbolji film.

U kategoriji dokumentarnog filma nagradu Srce Sarajeva odnio je Muzej Revolucije Srđana Keče, kojeg je producirala Vanja Jambrović. Kratkometražni dokumentarni film Babajanja autora Ante Zlatko Stolice, producenata Tibora Kesera i Vanje Jambrović dobilo je posebno priznanje žirija

Nagradu za ljudska prava osvojio je dokumentarni film Veće od traume redateljice Vedrane Pribačević i producentice Mirte Puhlovski.

Srca Sarajeva za Najbolje TV serije osvojila je serija Područje bez signala autora Ankice Jurić Tilić i Dalibora Matanića u kategorijama za najbolju dramsku seriju, najboljeg glavnog glumca, najbolju epizodnu ulogu, najbolju režiju za epizodu te najbolji scenarij za epizodu.

U sklopu 20. CineLink Dana filmske industrije pojektu Rumpus Dubravke Turić koji nastaje u produkciji Ankice Jurić Tilić dodijeljena je nagrada HAVC-a za daljnji razvoj projekta.

Čestitke svima nagrađenima!


Hrvatski filmovi nagrađeni na 28. Sarajevo Film Festivalu