Anamaria Hennessy

Anamaria Hennessy
Anamaria Hennessy zavrsila je magisterij na odsjeku Produkcije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, i magisterij iz Kulturne politike i menadžmenta na Sveučilištu u Londonu. Anamaria ima bogato iskustvo rada u produkciji, osobito u međunarodnim projektima, uključujući brojna snimanja u SAD-u, Velikoj Britaniji, diljem Europske Unije, u Australiji, te dijelovima Afrike i Azije. U Hrvatskoj je stekla iskustvo u produkciji dugometražnih igranih filmova te na visokobudžetnim reklamama u produkciji kuće Planet B. Bila je Producentica prve sezone reality showa “Big Brother” na RTL Televiziji. Od 2010. živi u Londonu, gdje je imala priliku raditi na raznim produkcijama TV programa za MTV, HBO i BBC, među ostalima. Sa Mirtom Puhlovski je producirala niz dokumentarnih i kratkometražnih igranih filmova. Noviji projekti uključuju rad na glazbenim programima za izvođače među kojima su U2, Robbie Williams, Katy Perry, te TV specijalima kao što su BBC Sport Relief i Victoria’s Secret. Anamaria je producirala mnoštvo nagradjivanih promotivnih filmova za tvrtku Johnny Walker i Formulu 1, te izvedbeni projekt koji je režirala Fiona Shaw za kulturni program Olimpijskih Igara u Londonu. Nakon višegodišnjeg rada u produkcijskoj kući Done + Dusted i u UMG Anamaria radi za klijente kao sto su UMG, NBCUniversal, Progress Productions i drugi.

2020 "Tesla - Five Man Jam In London", redatelj. J. Russell, Universal Music Group
2015 "U2 Innocence + Experience" Live In Paris- HBO Special, redatelj. H. Hamilton, Done + Dusted (kao Production Manager)
2015 "Victoria’s Secret Fashion Show" - TV Specijal, redatelj. H. Hamilton, Done + Dusted za CBS (kao Production Manager)
2015 "Zvjerka", kratkit film, rezija. D. Oniunas-Pusic, Slavica Film / Napa Film
2015 “Majka" kratki film, rezija Otto Kylmala, Slavica Film / Napa Film Finland
2014 "Bijela kuga", TV dokumentarac, rezija S. Mirosnicenko, Slavica Film/ HRT
2012. "Slonovi", kratki film,   rezija  D. Oniunas-Pusic, Slavica Film        
2012 “Big Frather”, dokumentarac, rezija Milivoj Puhlovski, Slavica Film
2011. "Pink Express", redatelj I. Livaković, Metar60        
2010. "Odraz", redatelj M. Zenić, Metar60